Type Here to Get Search Results !

Духовданско сабрање у Трстенику


У недељу, 23. јуна 2024. на празник Силаска Светога Духа на Апостоле, верни народ Трстеника са својим свештенством се окупио у порти храма да дочека свога духовног пастира, Високопреосвећеног Архиепископа и Митрополита крушевачког г. др Давида, који је началствовао евхаристијским сабрањем. 


Празник Педесетница је храмовна слава цркве у Трстенику, као и слава Општине Трстеник, па је Литургији присуствовао Марио Спасић Председник Скупштине Општине и гђа Милена Турк, Председник Општине. По прочитаном Јеванђељу поучно слово је произнео Архиепископ и Митрополит наш Давид.

Свечаност је увеличана бројним свештенослужитељима, међу којима су били протојереј-ставрофор Драги Вешковац секретар епархије, протојереј-ставрофор Миломир Атанасковић, протојереј-ставрофор Мирослав Поповић, протојереј Србољуб Хаџистојковић, протојереј Радомир Косовац, јеромонах Иларион Богојевић, јереј Стефан Ђурђевић, ђакони Ненад Матић, и Давид Јанић.

После Литургије уприличен је културно-уметнички програм фолклорских удружења из Трстеника, након чега је уприличена трпеза љубави, на којој су се сабрали бројни приложници и добротвори храма Свете Тројице у Трстенику са верним народом.


Извор: Епархија крушевачка