Type Here to Get Search Results !

Слава вероучитеља Епархије захумско-херцеговачке и приморске


Благословом Епископа Захумско-Херцеговачког и Приморског Господина Димитрија, уз иницијативу вјероучитеља, у Манастиру Рођења Светог Василија Острошког у Мркоњићима, евхаристијски је прослављена крсна слава вјероучитеља ове епархије – Свети Јустин Ћелијски.


Литургијским сабрањем началствовао је Епископ Димитрије уз саслужење свештенства, са којим вјероучитељи највише сарађују током школске године, и монаштва ове епархије, а присутни су били директори основних и средњих школа, као и гости вјероучитељи из Епархије Зворничко-Тузланске у пратњи протојереја Синише Шаренца, члана Катихетског одбора.

Након прочитане јеванђељске перикопе, благословом Епископа Димитрија, бесједу је изговорио протојереј Данило Боро, члан Катихетског одбора из Епархије Захумско-Херцеговачке и Приморске.

Након Свете тајне причешћа, освећено је славско жито, вино и хљеб, а Владика Димитрије подсјетио је на ријечи Светог аве Јустина о творењу воље Божије и подијелио са присутнима осјећање о испробаности свега у животу Светог аве Јустина молитвом, Јеванђељем и вршењем заповијести Божијих. Зато се показао тако благодатан и свима послије њега оставио савјет да све што раде опробавају подвигом, да се, за све што предузимају, обрате живом и животворном Богу.


Извор: Епархија захумско-херцеговачка и приморска