Type Here to Get Search Results !

Празник Преподобног Јустина Ћелијског прослављен у манастиру Ћелије


Празник Преподобног Јустина прослављен je молитвеним сабрањем у манастиру Ћелије. 


Свету архијерејску Литургију у заветном Храму овог Божјег угодника служио је Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан, уз саслужење више свештенослужитеља, појање Хора свештеника и богослова под управом протојереја Бранка Чолића, а у молитвеном присуству верника којима је Владика поручио да је неопходно имати Господа Христа у животу, бити у Његовој Цркви, приводити себе Њему, али и посматрати животе светитеља, као и Преподобног Јустина. 

„Он је имао само један кантар, а то је истина Христова. Кориговао је свој живот по јеванђељу, исписао је догматику, узвишено богословље, које је открио у светој евхаристији“, нагласио је беседник, додајући да је Ава био најелоквентнији, најодушевљенији проповедник тајне Христове. „Нема много Христоса, један је Он. Нема много цркава, једна је права – православна… Зато је важно да живимо јеванђељем и гледамо на светила која нам је Бог звао“, закључио је Владика најудаљеније Епархије СПЦ.

По Светој Литургији освештани су славски дарови и приређена је трпеза љубави. Бденије уочи празника служено је на Спасовдан у старој цркви у манастиру Ћелије.


Извор: Радио Источник