Type Here to Get Search Results !

Празнично сабрање у Тењи; богослужио Епископ Херувим

У петак, 14. јуна 2024. године, када Црква слави Светог мученика Јудтина Философа и Светог Јустина Ћелијског, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски началствовао је евхаристијским сабрањем у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Тењи.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Слободан Блажић, парох боровонасељски, протонамесник Ненад Кесоња, парох островски, јереј Срђан Трајковић, парох сремсколазачки, јереј Бранимир Михајловић, протонамесник Ненад Лазић, парох тењски, протођакон Војислав Николић и ђакон Слободан Гајдашевић.

- Нека љубав Божија и благодат Светога Духа и суштина празника Вазнесења Господњег, та радост коју су осетили апостоли, увек буде као жива ватра у срцима свих нас. Нека се никада не угаси тај пламен радости Христове која је у нама. Христоликост и боголикост коју имамо у себи нека нас увек изграђује и дарује крепост и снагу да достојно изнесемо Крст који нам је дат. Крст да изнесемо у радости, не у тузи. Господ нам никада не даје Крст који ми не можемо да понесемо и поднесемо - рекао је Епископ Херувим у беседи. 


Извор: Епархија осечкопољска и барањска