Type Here to Get Search Results !

"Марш за живот" одржан у Тирани


Албанска коалиција „За породицу и живот“ је 1. јуна 2024. године у Тирани организовала „Марш за живот“ у знак неслагања са нацртом закона „Сексуални живот и репродукција“ који предвиђа сурогат мајчинство, абортус за шеснаестогодишње девојчице без знања родитеља, стерилизација младих девојака од 18 година и младића од 23 године, као мера планирања породице.


Учествовали су родитељи са децом, баке и деке, млади, представници албанске коалиције за породицу и живот, који су били и организатори. Они су мирно марширали од Скендербеговог трга до Трга Мајке Терезе у одбрану породице и прославе живота на Међународни дан детета, пренео је Топ Ченнел.

Са транспарентима за живот и традиционалну породицу, држећи балоне и цвеће, поручили су да је породица светиња.

„То је закон против Бога, против човека, против плодности. У Албанији живе сурогат мајке у становима, а оно што се ради нелегално хоће да легализују. Овај закон претвара Албанију у земљу трговине људима“ – оптужују учесници.

Људи који су протестовали потписали су петицију „Манифест живота” која ће бити поднета албанском парламенту ради одбацивања и нестављања предлога закона на дневни ред.

Министарство здравља припремило је Предлог закона „О сексуалном и репродуктивном здрављу” уз образложење да је циљ да се гарантују сексуална и репродуктивна права појединаца.

Против таквог закона (о чему смо већ извештавали) већ су се изјаснили први људи верских заједница у земљи.


Превод са македонског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Vesnik-ilinden.com