Type Here to Get Search Results !

Савет свештеника у Епархији Букоба у Танзанији (Африка)


Са благословом Патријарха александријског г. Теодора, одржан је свештенички сабор свештенства Епархије букобске, западнотанзанијске и руандске. Централна тема сабора била је православни духовни живот за свештенство и верни народ. Сабору су присуствовали и свештеници из Епархије Руанде који су допутовали у Танзанију да се састану са својом сабраћом свештеницима.


Преосвећени Епископ букобски и западнотанзанијски Хризостом је у свом уводном излагању говорио о покајању и исповести, који су централна тема Епархије ове године. Циљ је да сав пастирски рад Епископије донесе хришћанима покајање, као трајно стање у нашем животу, које ће довести до повратка Господу и исповести.

Осврнуо се и на литургијску организацију парохија са обуком олтарског особља, протопсалта, чтечева, вероучитеља и мисионара. Сви ће бити позвани на обуку у јулу, на семинаре које организује Епархија.

Свештеници су изнели своје ставове везано за Свето Причешће, исповест, молитву, Свето писмо, пост и милостињу, који су основни елементи православног духовног живота.

Свештеници су разговарали и о стварању братства за међусобну помоћ свештеника епархије у циљу подршке свештеничким породицама.

Уследио је опсежан дијалог епископа и свештенства на теме везане за епархију, парохије и свештеничке породице.

Свештеници су упознати са питањима Епархије, програмом омладинских кампова и Богословија. Био је то важан сусрет који је уобличио јединство свештеника и зацртао пут духовног напретка чланова наше Православне Цркве, која је једина ризница вере која води ка спасењу верника.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxianewsagency.gr