Type Here to Get Search Results !

Поглавари Јерусалимске Патријаршије и Грчке Цркве заједнички су апеловали на мир на Блиском истоку


Патријарх јерусалимски упутио је апел да се заустави рат и покрене расправа о успостављању мира Теофила и архиепископа атинског и целе Грчке Јеронима приликом њиховог сусрета 18. јуна ове године, у просторијама Атинске архиепископије, о чему смо извештавали.


Архиепископ је пожелео добродошлицу Патријарху и заинтересовао се да се упозна са ситуацијом и проблемима који постоје у региону, као и начином на који се може упутити помоћ за основне потребе.

Патријарх је изразио захвалност Грчкој Цркви и Архиепископу и упознао га са проблемима са којима се суочавају и напорима које чине.

Он је говорио и о присуству хришћана у ширем региону Блиског истока, који одржава равнотежу, али и о манастиру Светог Порфирија у Гази и подршци коју пружа верницима.

Надаље, Архиепископ је изразио забринутост за цивилно становништво, децу и старце, који се налазе на првим линијама фронта, као и за заробљенике, те поручио свима да прекину рат и започну мировне преговоре.

Патријарх се, са своје стране, сложио, истичући потребу да се рат заустави, и поручио да је оптимиста да ће све бити у реду.

У пратњи Патријарха био је Егзарх Светог Гроба у Атини архимандрит Рафаило Гривас.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Romfea.gr