Type Here to Get Search Results !

Архиепископ атински Јероним: Наш центар је Литургија


Његово Блаженство Архиепископ атински и целе Грчке г. Јероним је молитвено присуствовао Литургији у храму Васкрсења Христова у Спати, Грчка, у недељу свете великомученице и равноапостолне Фотине (Светлане) Самарјанке. Овогодишња прослава је део обележавања 50 година од оснивања Мезогејске митрополије (1974-2024), у којој се налази граду Спата.


 – Позвани смо да се спојимо, да ујединимо хеленизам са хришћанством. Дају нам много 'лекова', али то не значи да онај ко добије много 'лекова' стиче добро здравље – нагласио је, између осталог, у својој беседи архиепископ Јероним. Он је додао да је „наш центар Божанствена Литургија, где свако са посебним осећањима приступа другоме. Зажелићу ову жељу: ујединити хеленизам, хришћанство и борбу [духовно] не за лични интерес, већ за напредак овог места.“ 

Свету Литургију служио је Митрополит мезогејски и лавреотски г. Никола уз саслужење митрополита кифисијских г. Кирил и Глифадски г. Антоније.

Митрополит Месогејски г. Николај је захвалио Архијереју, епископима и свима сабранима на присуству и говорио о педесетогодишњици оснивања митрополије.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxianewsagency.gr