Type Here to Get Search Results !

Престони празник храма у Ивањици


У Ивањици, у понедељак 3. јуна, светом архијерејском Литургијом је обележен дан Светих равноапостолних цара Константина и царице Јелене, слава ивањичке цркве, на којој је у ђакона рукоположен вероучитељ Милан Селенић.

Архијереј жички Господин Јустин началствовао је литургијским слављем уз саслуживање архимандрита Тимотеја (Миливојевића), игумана овчарскокабларског Манастира Васнесење, протојереја Драгана Стевића, Архијерејског намесника пожешко-ариљског, протојереја-ставрофора Гмитра Милуновића, Архијерејског намесника моравичког, протојереја Ненада Бајића, старешине храма у Ивањици и протојереја Божидара Селенића, пароха из Котраже у драгачевском намесништву. Владичански ђакон Стефан Симић и ђакон ивањички Тихомир Костић, који су такође саслуживали, привели су Архијереју Јустину вероучитеља Милана Селенића из Котраже да буде рукоположен за служење у ђаконској служби, на свеопшту радост Цркве која је добила још једног сатрудника на њиви Господњој.

Литургију је улепшало присуство и појање сестара Манастира Ковиља, као и појање протопсалта Ивана Трајковића.

После сечења колача, овогодишњи домаћин славе, господин Ненад Маричић, предао је половину колача будућем домаћину, господину Милану Поледици из Ивањице.

По Литургији уследила је трпеза љубави на три места, у храмовној порти за верни народ, као и свечани ручак у обе сале парохијског дома за свештенство и монаштво, представнике локалне самоуправе и припаднике МУП-а из Ивањице и друге драге госте који су се сабрали на овај радостан и благословен празник.


Извор: Епархија жичка