Type Here to Get Search Results !

Ватикан објавио програм папиног путовања у источну Азију

 

Најдуже путовање у понтификату до сада папе Фрање биће између 2. и 13. септембра у Индонезију, Папуу Нову Гвинеју, Источни Тимор и Сингапур - Може да очекује 42 програмске ставке са 16 говора у четири земље, као и посету  највећој џамији у југоисточној Азији.


Папа Фрања ће у септембру отпутовати на своје најдуже инострано путовање до сада. Ватикан је  5. јула објавио планирани програм посета Индонезији, Папуи Новој Гвинеји, Источном Тимору и Сингапуру. Тамо ће се Фрањо састати са шефовима држава и разговарати са католичким представницима и друштвеним организацијама из ових земаља. Поред тога, међурелигијски аспекти се такође могу наћи у опсежном програму путовања - на пример, приликом посете највећој џамији у југоисточној Азији у Џакарти. Укупно 42 програмске ставке са 16 говора очекују 87-годишњака у једанаест дана између 2. и 13. септембра.

Фрања ће слетети у престоницу Индонезије 4. септембра. После посете овој претежно муслиманској земљи, он ће 6. септембра отпутовати у Порт Морсби, главни град претежно хришћанске Папуе Нове Гвинеје. Одатле креће на једнодневни обилазак до обалног града Ванимо на граници са индонезијском западном Новом Гвинејом.

Следећег дана (9. септембра папа Фрања путује у Источни Тимор. Дводневни боравак планиран је у главном граду Дилију пре него што папа крене на последњу станицу на свом путовању: мултирелигијски град-државу Сингапур.

Поглавар Католичке цркве ће путовати од 2. до 13. септембра, а само лет од Рима до Џакарте траје више од 13 сати.


За наш портал превод са немачког приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at