Type Here to Get Search Results !

Освештана капела иконе Мајке Божије “Умекшање злих срца” на Сомини

 

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије служио је, на празник Светих бесребрника Козме и Дамјана, у недељу 14. јула 2024. године, свету архијерејску Литургију у манастиру Сомина, гдје је освештао новоподигнуту цркву посвећену Чудотворној икони Мајке Божије „Умекшање злих срца”.


Чудотворна и мироточива икона Пресвете Богородице Умекшање злих срца у манастир Сомину, који је метох манастира Косијерево, стигла је у суботу 13. јула, па је поред ове светиње служена Света Архијерејска Литургија.

Владици је у чину освештања, а потом и служења свете Литургије, саслуживало више свештеника и свештеномонаха из Епархије будимљанско-никшићке и других епархија наше свете Цркве.

Вјерном народу, сабраном у радосном чину освештања новоподигнуте светиње и служењу свете Литургије, бесједио је Преосвећени Епископ Методије, честитајући празник Светих Козме и Дамјана и дан у којем је освештан храм.

Уручене су архијерејске грамате онима који су се највише потрудили у подизању овог светог храма. За показану љубав и доброчинство према својој светој цркви, а нарочито приликом изградње цркве посвећене Икони Пресвете Богородице Умекшање злих срца у манастиру Сомина, граматама су одликовани: Миљан Глушац из Црквица, породица Гајић из Новог Сада, Јелена Гиљен из Новог Сада, проф. др Љиљана Радуловић из Подгорице.

Заједничарење је настављено уз трпезу љубави и богат културно-умјетнички програм.

Учествовали су: хор Преподобне мајке Ангелине, као рецитатори Марија Банићевић и Нектарије Радоњић, чланови хора, извођачи духовне и традиционалне музике: Катарина Божић, Тијана Вучетић, Милена Радоњић и гуслар Ђорђије Томић. Програм је водила Маријана Томић.


Извор: Радио Светигора