Type Here to Get Search Results !

Богослужбена сабрања поводом празника Светих мученика Романових


У ноћи између 16. и 17. јула 2024. године, када се сећамо успомене на мученичко страдање Свете царске породице Романових, у порти "Спомен-храма на крви" у граду Јекатеринбургу, служена је Света Архијерејска Литургија, којом је началствовало тринаест Архијереја, известила је Екатеринбурска епархија.

У броју служашчих је био и Епископ ремезијански Стефан, старешина Подворја СПЦ у Москви, који је узео учешће у прослави "Царских дана", који се традиционално обележавају у митрополији јекатеринбургшкој. Након Свете Литургије је уследила и Царска литија до Ганине јаме - места где су мученички пострадала Света царска породица.

* * *

У ноћи између 16. на 17. јул 2024. године, у граду Јекатеринбургу је одржана традиционална Царска литија, која је водила од "Спомен-храма на крви" до манастира Светих царских страстотерпаца (Ганине јаме), у дужини од 24 километра.

На челу колоне је био и Епископ ремезијански Стефан, старешина Подворја СПЦ у Москви, који је узео учешће у прослави "Царских дана", који се ових дана обележавају у митрополији јекатеринбургшкој.

Литије је претходила Света Архијерејска Литургија, којом је, у порти "Спомен-храма на крви" у граду Јекатеринбургу, началствовало тринаест Архијереја.


Превод са руског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Еkaterinburg-eparhia.ru