Type Here to Get Search Results !

Врање: Свеноћно бденије у Светониколајевској обитељи

 

У среду, 25. јула 2024. године, када наша Света Црква прославља икону Пресвете Богородице Тројеручице, а у част верне преписке која се налази у Манастиру Светог Николе у Врању, метоху Царске лавре Манастира Хиландара, служено је свеноћно бденије.


Свеноћно бденије служио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит врањски Господин Пахомије уз саслужење свештенства Епархије врањске.

По освећењу петохлебнице Митрополит Пахомије осветио је славске дарове које је припремила овогодишња кума славе госпођа Сања Анђелковић са својом Црквом у маломе и том приликом се обратио верном народу, рекавши: "Бденије и Пресвета Богородица нека нам буде на помоћ преко своје иконе Тројеручице, свима нама који се трудимо у нашим животима, као што су се трудили и светитељи, који су пројављивали љубав према Господу испуњавајући Његове заповести. Наше је да се трудимо колико можемо, а све оно што нам је недостижно Господ ће придодати." 

У наставку свеноћног бденија служена је света архијерејска литургија, након које је уследила трпеза љубави за све присутне.


Извор: Епархија врањска