Type Here to Get Search Results !

Нови амбасадор Србије у Мађарској у посети Митрополиту Лукијану

У петак, 19. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит будимски г. Лукијан примио је у наступну посету Њену Екселенцију Александру Ђуровић, амбасадора Републике Србије у Мађарској. 


Овом приликом Високопреосвећени Митрополит је упознао Њену Екселенцију са положајем Српске православне цркве, односно Будимске епархије, у Мађарској као и са условима живота и рада. Митрополит је информисао Амбасадорку о сарадњи Епархије будимске са републичким и покрајинским институцијама у Србији.

Њена Екселенција је изразила задовољство поводом данашњег састанка као и отвореност за наставак сарадње Епархије и Амбасаде, у духу изузетно добрих односа Републике Србије и Мађарске.

Овом приликом њ.е. Александра Ђуровић посетила је Саборну цркву и Српски црквени музеј у Сентандреји где се упознала са духовним и културно-историјским благом нашег народа у Мађарској.

Састанку су присуствовали г. Дејан Миливојевић, министар саветник и г. Марко Потић, други секретар Амбасаде Републике Србије као и протојереј Зоран Остојић, архијерејски намесник будимски и протосинђел Варнава Кнежевић, секретар Епархије будимске.


Извор: Епархија будимска