Type Here to Get Search Results !

У Пољској се одржава међународни сусрет православне омладине

Дана, 1. јула 2024. године у манастиру Благовештење у Супрасљу (Пољска) и у Супраслској академији званично је почео сусрет православне омладине из преко двадесет земаља („Супрасл 2024 – Међународни сусрет православне омладине“).


Састанак организује Удружење „ОртНет“, у сарадњи са „Супрасл: Светско братство православне омладине“ и другим православним организацијама које раде са младима. Манифестација се одржава са благословом митрополита Саве, поглавара Пољске православне цркве.

Циљ сусрета је да окупи младе из помесних Православних Цркава из целог света, да осете јединство и универзалност Цркве, да једни друге подржимо у вери у Господа нашег Исуса Христа и да их мотивишемо на активно учешће у животу православне цркве.

Манифестација је почела читањем посланице Митрополита Саве, у којој је захвалио младима на труду у ширењу Православља широм света. Посебно је скренуо пажњу на значај настојања на међународном плану да се уједини православна омладина из целог света и позвао све да учине све да се очува јединство Православне Цркве.

Деветодневни догађај, са семинарима, предавањима, ликовним, филмским, музичким и практичним активностима, разрадиће главну тему скупа: „Дошло је време служења Господу: Литургија и стваралаштво“. Руководиоци семинара су: отац Нилос Нелис (Канада), Ари Копонен (Финска), отац Влоџимеш Мисијук (Пољска), Ксенија Медведева (Белорусија/Пољска), Александра Стевановић (Србија), професор Александар Наумов, Лукаш Хајдучења и отац Пантелејмон Карцзевски.


Превод са енглеског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthodox.pl