Type Here to Get Search Results !

Молитвено сабрање у крагујевачком насељу Белошевац

 

Дана 10. јула 2024. године, када наша Света Саборна и Апостолска Црква празнује и молитвеним химанама прославља Светог Самсона Странопримца, Његово Високопреосвештенство Митрополит шумадијски Господин Јован, благоизволео је посетити своју духовну паству и служити свету архијерјеску Литургију у храму Светог великомученика Лазара Косовског у крагујевачком насељу Белошевац.


Звучни запис беседе


Његовом Високопреосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, старешина овог свештеног храма, протојереј Синиша Раденковић, јереј Милош Павић и ђакон Стефан Јанковић.

- Христос долази на овај свет да нас спасе, јер Он хоће да се сви спасу и да дођу до познања истине. Бог, који је сав љубав, он се не окреће на оно што људи на његову љубав одговарају мржњом, не, него Бог долази да спасе човека јер је човек икона Божја, човек је заиста икона Божја док Духа Светога има у себи, а ми смо сви примили Духа Светога на крштењу, и ми тог Духа Светога обнављамо првенствено кроз јеванђељски живот, хришћански живот. И ми смо у ствари запечаћени Духом Светим, сећате се, на сваком крштењу свештеник изговара над оним кога крштава “Печат дара Духа светога”. То је веома важно драги моји, да чувамо тај печат. Печат има своје значење, шта значи, ако је печат исправан, није поломљен поготово у првим временима, био је другачији печат, ми онда знамо да нико није отворио тај коверат у коме има садржај, али ако је печат изломљен онда ћемо посумњати - рекао је Митрополит шумадијски у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска