Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јустин свештенослужио у Белановици


У недељу Свих Светих, 30. јун 2024. године, на Петровске покладе, Високопреосвештени Архиепископ и Митрополит жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Покровском храму Пресвете Богородице у Белановици, уз саслужење протојереја – ставрофора Светолика Марковића, Архијерејског намесника качерскога, протојереја – ставрофора Велибора Бојчића умировљеног свештеника из Аустралијско-новозеландске Митрополије,  протојереја  Слободана Алексића, пароха белановачког, јереја Горана Џопалића, пароха заграђског, јереја Миодрага Марковића, пароха моравачког, јереја  Јована Стевановића, пароха бољковачког, као и ђакона Стефана Симића и Слободана Пејовића.

На малом входу Његово Високопреосвештенство г. Јустин одликовао је о. Слободана Алексића правом ношења напрсног крста .

После прочитаног зачала Светог Јеванђеља Митрополит г. Јустин је у надахнутој беседи поучио присутни верни народ о смислу данашњег празника, значају труда сваког хришћанина на сопственом спасењу, чињењу дела хришћанског подвига, а не само слушања и вере.

Након Свете Литургије, сви присутни су присуствовали пригодном културно – уметничком програму, а потом и заједничкој трпези љубави. Напослетку се и нови протојереј – ставрофор отац Слободан обратио свим присутнима, захваливши се Његовом Високопреосвештенству  на указаној части, као и својој породици, свештенству, и свом верном народу који се данас сабрао око свог Архипастира на Светој Литургији.


Извор: Епархија жичка