Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јован на слави храма у крагујевачком насељу Десимировац

 

У суботу, 20. јула 2024. године, када наша Православна Црква прославља Свету великомученицу Недељу, у крагујевачком насељу Десимировац, поводом храмовне славе, Архиепископ крагујевачки и Митрополит шумадијски служио је Свету архијерејску Литургију.


Митрополиту су саслуживали: протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Миладин Михајловић, протојереј Милан Томић, протонамесник Гојко Марковић и ђакон Стеван Илић из Тополе.

Верни народ је свог архијереја дочекао са љубављу и радошћу. Након Свете Литургије уследило је опход око храма, када је Митрополит Јован пресекао славски колач, након чега је уследило свечани програм у коме су учествовали деца ОШ Сретен Младеновић из Десимировца и Катарина Богдановић. Митрополит шумадијски је архијерејску грамату захвалности доделио: господину Николи Марковићу из Десимировца, господину Марку Огњановићу из Церовца, господину Драгану Јовановићу из села Вучића и господину Драгану Вујадиновићу. Овогодишњи домаћин славе био је господин Никола Марковић који је у заједничкој сарадњи са црквеном општином ове парохије припремио ручак за све госте. У току ручка надлежни свештеник, протојереј Дејан Петровић, бираним речима је поздравио Митрополита Јована и све присутне госте.


Извор: Епархија шумадијска