Type Here to Get Search Results !

Митрополит бачки Иринеј разговарао са председником Републике Српске Милорадом Додиком

 

У петак, 5. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит бачки г. Иринеј разговарао је, у Палати Републике у Бањалуци, са председником Републике Српске г. Милорадом Додиком. Пријему је присуствовао протојереј-ставрофор Владан Симић, секретар Епархије бачке.


Председник Републике Српске је изразио радост поводом сусрета са Епископом бачким Иринејем, за кога је рекао да, у временима пуним искушењâ, својом мудрошћу води верујући народ путем заједништва. Господин Додик је поручио да је захвалан на подршци Српске Православне Цркве републичким установама и целокупном друштву у овим сложеним временима. Председник Републике Српске је истакао да је улога Српске Православне Цркве у очувању идентитета српског народа немерљива и да је неопходно баштинити православне и традиционалне вредности као основу здравог друштва.

Митрополит бачки г. Иринеј је заблагодарио председнику Републике Српске г. Милораду Додику на топлом пријему и рекао да треба сви што више да радимо на духовном јединству српског народа, као и да је Република Српска добар пример симфоније државе и Цркве, као и бриге за очување идентитета нашег  народа.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке