Type Here to Get Search Results !

Годишњица архијерејске службе Митрополита Пахомија

У петак, 23. августа 2024. године обележена је 32. годишњица Архијерејске службе и увођења Високопреосвећеног Архиепископа и Митрополита врањског Господина Пахомија у трон Епископа врањских.


У петак, 23. августа 2024. године, у дан када наша Света Црква прославља Светог мученика и архиђакона Лаврентија, обележена је 32. годишњица Архијерејске службе и увођења Преосвећеног Митрополита Пахомија у трон Епископа врањских. Овим поводом Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит врањски Господин Пахомије служио је Свету Литургију у манастиру Преподобног Прохора Пчињског, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије врањске и великог броја благочестивих верника наше Епархије.

Након Литургије Митрополит врањски г. Пахомије пригодном беседом обратио се присутнима. Трпеза љубави приређена је у манастирском конаку.

Након Свете Литургије, у когнресној сали манастира Преподобног Прохора Пчињског одржан је годишњи састанак вероучитеља епархије врањске. Састанак је отворио Председник одбора за Веронауку, Његово Високопросвештенство Архиепископ и Митрополит Врањски Г. Пахомије.

После радног дела састанка Високопреосвећени владика се обратио присутним вероучитељима наглашавајући да је лични пример најделотворнији начин проповеди Јеванђеља Христова и истакао важност мисије коју имају вероучитељи. Након поуке, Високопреосвећени Митрополит Пахомије поделио је решења за рад вероучитељима епархије врањске са жељом да узрастају у меру раста Христовог.


Извор: Епархија врањска