Type Here to Get Search Results !

Архиепископ аустралијски Макарије о промоцији хомосексуализма на отварању Олимпијских игара: доста нам је овога


Његово Преосвештенство Архиепископ аустралијски г. Макарије, из Цариградске патријаршије, објавио је своје реаговање на церемонију отварања Олимпијских игара у Паризу. У наставку преносимо његову реакцију у целини:


На церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу, са потпуним разочарањем смо гледали спектакл који је био очигледно испод нивоа догађаја. Приказивао је сцене непоштовања које су биле увредљиве за хришћанство и Цркву.

Свако има право да буде атеиста, али нико нема право да понижава или исмејава моју веру, а посебно истину Јеванђеља за коју је проливена крв.

Имате слободу да живите како сами изаберете; имате право да будете геј, али немате право да намећете свој стил живота нашем друштву. Ако желите да одржавате параде поноса, морате разумети на шта сте поносни. Будите поносни на своја достигнућа, свој труд, образовање, успехе, историју и културу. Али немојте бити поносни на своју сексуалност. Оно што радите у свом сексуалном животу немате чиме да се поносите.

Доста нам је овога. Руга се достојанство људске личности. Реалност је искривљена. Наш (осећај/или: способност за) разум је доведен у питање.

Молимо се да Бог просветли оне који покушавају да поткопају вредност вере и тврдимо да је неприхватљиво да се такве идеологије промовишу у престижним институцијама попут Олимпијских игара.


Превод са енглеског приредила
редакција портала "Ризница"


Извор: Instagram.com