Type Here to Get Search Results !

Сусрет Патријарха александријског са градоначелником Александрије


У посебно срдачној атмосфери, нови градоначелник Александрије г. Ахмед Халет је 1. августа 2024. године примио Његову Светост Папу и Патријарха Александријског и целе Африке г. Теодора другог, у својој резиденцији.


Градоначелник Александрије пренео је Његовом Блаженство поздраве председника Арапске Републике Египат г. Абдел Фатах Ел Сиси, и уверио александријску главу да ће у будућности имати одличну сарадњу.

Захваливши му се преко г. Ахмет Халет, Његова Светост пожелео је египатском председнику плодоносан и миран мандат са једним циљем - унапређењем славног Великог града.

Такође је изразио велико задовољство због трилатералне сарадње Египта, Грчке и Кипра, на добробит народа и целог Медитерана. Грци, Кипрани и Египћани се спајају и наше пријатељство купа се у водама Средоземног мора“, истакао је Његово Блаженство. Египат је био јака, гостољубива, напредна и плодна земља још од времена фараона и библијских времена, прелепа, благословена и надасве сигурна земља, коју волимо и осећамо као своју другу домовину“, закључио је он.

Градоначелник је патријарху уручио амблем Великог града Александрије, назвавши га „изванредним и вољеним суграђанином“, захваливши му на свему што чини за Египат и народе света, упутивши срдачне поздраве Грцима Александрија.

Био је то емотиван тренутак када је александријски патријарх сазнао да је градоначелникова супруга дошла из његовог родног места – острва Крита.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxianewsagency.gr