Type Here to Get Search Results !

Митрополит зарајски Константин служио Литургију у Киншаси


Патријаршијски егзарх афрички митрополит зарајски Константин допутовао је са делегацијом у Киншаси (Демократска Република Конго).


Одржан је састанак са отправником послова Русије у ДР Конгу В. Г. Токмаковом. У разговору је учествовао и председник Мисионарског одељења Патријаршијског егзархата Африке јереј Георгиј Максимов.

Разговарано је о разним питањима деловања Руске Православне Цркве у Демократској Републици Конго и даљој сарадњи.

На крају састанка митрополит Константин је подарио В. Г. Токмакову икону Богородице.

Затим је у парохији Арханђела Рафаила владика Константин окупио свештенство благочинија града Киншасе.

Састанку су присуствовали јереј Георгиј Максимов, јереј Августин Муламба и локално свештенство. Разговарано је о питањима пастирског старања о верницима, уређењу црквеног живота и развоју мисије Афричког егзархата у земљи.

Владика је разговарао и са кандидатима, који желе да студирају на Богословији, и са онима који желе да се придруже Руској Православној Цркви, преноси сајт Патријаршијског егзархата Африке.

У парохији Архангела Рафаила у Киншаси, митрополит зарајски Константин служио је Божанску Литургију.

Његовом Високопреосвештенству саслуживали су јереј Георгиј Максимов, јереј Августин Муламба и свештенство Киншасе. Током Литургије певао је мушки хор уз учешће студената богословије из Демократске Републике Конго, који студирају у Русији.

На крају богослужења владика Константин је одржао говор и уручио парохији икону Свете Тројице.

Након богослужења архијереј је са својом пратњом посетио сиротиште Оран-ла-Форс, које је под старатељством парохије Архангела Рафаила. Митрополит Константин је разговарао са децом и донирао хуманитарну помоћ.


Превод са руског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru