Type Here to Get Search Results !

Сусрет деце са хиландарским монасима у Чачку


На празник Светог пророка Илије, Високопреподобни архимандрит Методије игуман Хиландара, у пратњи монаха Митрофана и јеромонаха Марка, посетио је удружење „Теофил 1198“. Реч је о хиландарском добротворном-образовном удружењу са седиштем у Чачку, које је основано са циљем пружања подршке у области социјалне заштите, образовања, културе и уметности, као и духовног оснаживања младих.


Хиландарске монахе су дочекала деца, учесници радионица под називом „У наручју Хиландара“, као и дечји хор „Ирмос“. Игуман је свој деци даривао иконе Пресвете Богородице Тројеручице. Дружење са хиландарским оцима настављено је у галеријском простору удружења „Теофил 1198“.

Након речи добродошлице, Нела Мечанин, генерални секретар удружења, упознала је игумана и хиландарску братију са радом дечјих радионица.

Заблагодаривши на дочеку, хиландарски монаси су учествовали у часу књижевно-верске радионице који је прошао у разговору са децом.

Игуман Методије говорио им је о свом детињству, школи коју је похађао, о својим омиљеним предметима, док су оци Митрофан и Марко изнели занимљивости из периода када су они били ђаци. Током разговора, малишани су цртали портрете монаха, које су хиландарски оци понели у манастир за успомену.


Извор: Хиландар