Type Here to Get Search Results !

Епископ Нектарије: Свети и велики људи нам показују какви треба да будемо


Његово Преосвештенство викарни Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски г. Нектарије, служио је данас, 2. августа 2024. године, на празник св. пророка Илије - свету Литургију у храму посвећеном овом великом Божијем угоднику у београдском насељу Миријево. 


Звучни запис беседе


Владики су поред братства ове, једне од најстаријих цркава у престоници, саслуживали и свештенослужитељи из више београдских светиња, а богослужење су појањем украсили појци из неколико храмова. Владика је у беседи указао да Господ чује глас својих угодника, "зато што су живели као анђели, победили овоземаљске страсти и слабости, све оно што нас вуче ка земљи". "Свети и велики људи нам показују какви ми треба да будемо" рекао је Владика и подсетио да смо и "ми позвани да будемо ревносни у Господу Христу, да будемо верни Христу и да верујемо у Њега као у истинитог Бога".

На крају свете Литургије извршен је трократни литијски опход око храма, а затим су освештани славски дарови поводом храмовне славе. Владика Нектарије је заслужнима за напредак и добробит храма св. Илије у Миријеву, у име и са благословом Патријарха српског г. Порфирија, уручио архијерејске грамате.


Извор: Радио Слово љубве