Type Here to Get Search Results !

Патријарси Јован и Иринеј стигли у Подгорицу


Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свега Истока г. Јован X, који борави у званичној (мирној) посети Патријарху српском и Српској Православној Цркви, стигао је 15. октобра 2018. године, заједно са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем, у Подгорицу.

На подгоричком аеродрому поглаваре Антиохијске Патријаршије и Српске Првославне Цркве дочекели су Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије.

У пратњи провојерараха две помесне сестирнске Цркве налазе се Високопреосвећени Митрополити Акре г. Василије, Њујорка и Северне Америке г. Јосиф и загребачко-љубљански г. Порфирије, као и Преосвећени Епископи шумадијски г. Јован и ваљевски г. Милутин, као и чланови посланства Антиохијске Цркве: архимандрити Прокопије, Партеније и Алексије, ђакон Георгије Јаков и јерођакон Јован.

Планирано је да после свечане доксологије у Цетињском манастиру, патријарси Јован и Иринеј посете Саборни храм Васкрсења Господњег у Подгорици и манастир Острог.