Type Here to Get Search Results !

Свијет опстаје молитвама праведника


Господ је у Своје наручје, у јутро 5. августа призвао душу свог вјерног слуге Архимандрита Андреја (Јовичића), игумана Манастира Светог Архиђакона Стефана у Сланцима код Београда.


Отац Павле Кондић, који је као дјечак од 12 година први пут дошао у манастир Сланци код Београда, подијелио је са слушаоцима Радија Светигора своја сјећања на блаженог спомена оца Андреја. Као црквени историчар, отац Павле је говорио и о томе гдје види мјесто оца Андреја у савременој српској црквеној историји

Света заупокојена литургија биће служена у петак 07. августа у 9 часова а у наставку монашко опијело и сахрана оца Андреја на манастирском гробљу манастира Сланци.
Овим поводом, из архиве нашег Радија, издвојили смо и разговор угодни о Божјим угодницима, који је отац Павле Кондић снимио сјутрадан по Спасовдану 7. јуна 2019. године, приликом свог последњег сусрета са оцем Андрејем, на братском сусрету монаха у манастиру Светог Архиђакона Стефана – Сланци код Београда, када су разговарали о Божјим угодницима Паријарху Павлу и архимандриту Варнави савинском.

Своја сјећања и свједочења тада су говорили архимандрит Андреј Јовичић, старјешина манастира Сланци а у разговору су учествовали архимандрит Серафим Божић, старјешина манастира Денковац у Шумадијској епархији, јеромонах Стефам, намјесник манастира Сланци и монах др Павле Кондић, сабрат манастира Стањевићи у Митрополији Црногорско-приморској.

Архимандрит Андреј (Јовичић) рођен 1937. године у месту Гојна Гора у општини Горњи Милановац и крштен као Алекса. Од седамнаесте године је живео монашким животом, служио Господу свим срцем у неколико Епархија Српске православне Цркве. 15 година провео у Епархији рашко-призренској уз тадашњег Епископа рашко-призренског потоњег Патријарха српског, блаженопочившег г. Павла.

Вјечан спомен и Царство Небеско оцу Андреју!