Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил честитао Папи Франциску 85. рођендан

 

Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је Римском Папи Франциску 85. рођендан.


Његовој Светости, Најсветијем Франциску, Римском Папи,

Ваша Светости,

Од срца Вам честитам за Вас значајан датум – 85. рођендан.

Много година служећи Великом Господу, свагда спремни са кротошћу и страхом на одговор свакоме који тражи од Вас разлог Ваше наде (1. Петр. 3,15), позивате савременике да живе по заповестима Божијим, на дела љубави и милосрђа, да истрајношћу у добрим делима траже славу и част и бесмртност (Рим. 2,7).

Као Предстојатељи две највеће хришћанске Цркве на свету, сносимо посебну одговорност за судбину човечанства. Та одговорност има глобалну димензију, као што је показао наш састанак у Хавани и Заједничка изјава коју смо тада усвојили. Драго ми је што могу да сведочим да су наше Цркве, остајући верне својим традицијама, истовремено достигле висок ниво сарадње, захваљујући којој можемо заједно да радимо на прослављању имена Божијег широм земље, успостављању трајних моралних идеала у друштву, развоја међурелигијског дијалога и изради достојних одговора на савремене изазове.

Честитајући Вашој Светости рођендан, молим се за јачање Ваше душевне и телесне снаге, да у ревности не будете лењи, да будете духом ватрени и Господу служите (Рим. 12,11), успевајући у Предстојатељској служби.


На многаја и благаја љета!

С љубављу у Исусу Христу,

+ КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Извор: Мospat.ru