Type Here to Get Search Results !

Завршна свечаност конкурса „Светосавље и наше добаˮ


У суботу, 21. маја 2022. године, у организацији Кола српских сестара Епархије бачке, Катихетског одбора Епархије бачке и Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, одржана је свечаност поводом затварања јубиларног тридесетог Конкурса ликовних и литерарних радова, једанаестог Конкурса калиграфских радова за децу предшколског узраста и ученике основних и средњих школа Републике Србије и Републике Српске, под називом „Светосавље и наше добаˮ, а на тему свеобухватног стваралаштва Светога Саве, његовог лика и дела као небеског човека и земаљског анђела.


На расписан конкурс за литералне радове одазвале су се 123 основне и средње школе и образовне установе из Републике Србије, Републике Српске и Републике Мађарске. Приспело је 412 радова, награђено је 10 ученика, 1 ментор, похваљено је 7 ученика.

На расписани конкурс за калиграфске радове одазвала се 131 основна и средња школа из Републике Србије и Републике Српске. Приспела су 773 рада, награђено је 16 и похваљено 14 ученика, награђена су 3 ментора. Комисија је за излагање одабрала укупно 96 радова.

На завршној свечаности, као и претходних година, у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајнˮ у Новом Саду, отворена је изложба ликовних радова и организована свечана додела признања најуспешнијим учесницима конкурса.

Присутне су поздравили заменик координатора Катихетског одбора Епархије бачке презвитер Лео Малешевић, председница Кола српских сестара Епархије бачке госпођа Светлана Прокић, као и почасна гошћа госпођа Милена Гавриловић, бивша председница Кола српских сестара. Својим поздравом и говором подсетили су све присутне на значај личности богоносног Оца нашега Светога Саве као и на његове заслуге и дела која свагда бивају актуелна и увек инспирација за многе младе даровите уметнике и за сву нашу децу.

У самом каталогу завршне свечаности тридесетог Ликовног и литерарног конкурса, као и једанаестог Калиграфског конкурса „Светосавље и наше доба”, налазе се одабрани и награђени радови као и имена награђених ученика и професора.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке