Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Имамо наду да јачањем своје вере победимо сва искушења


У недељу 10. по Духовима када прослављамо туманске светитеље Зосима и Јакова, евхаристијска заједница Светосавског храма сабрала се око свога Епископа Јустина у заједничкој благодарности Богу и Чаши спасења и живота вечног. Епископу је саслуживало братство храма, као и протојереј Владимир Дуканац, старешина Храма Светог Георгија у Ужицу.

Велики број верника сабрао се у данима Госпојинског поста око свог Епископа који се свима обратио речима поуке износећи широку лепезу начина човековог богопознања и општења са Богом. Преосвећени Владика осврнуо се и на огроман значај Светог Писма и његовог деловања на човека.

У вези са данашњом причом из Светог Јеванђеља, Владика Јустин је говорио о значају вере, о њеном снажењу и превазилажењу искушења. Нагласио је да како нам вера расте, тако су нам и искушења већа. Ипак, захваљујући Ономе који нам је рекао: „Не бојте се, јер Ја победих свет“, имамо наду да јачањем своје вере победимо сва искушења. Имајући вере као зрна горушичиног, моћи ћемо и чуда да чинимо.

Епископ Јустин је беседу завршио речима благослова: „Најважније је да упознамо себе, да упознамо Бога, а онда Он зна како ће да нас води и руководи до Царства Небескога. Амин.“


Извор: Епархија жичка