Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован освештао Светоархангелски храм у Буковику


Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован је свештенослужио у Буковику код Аранђеловца у недељу 16. октобра године 2022. Епископ је освештао храм и иконостас у храму Светог Архангела Михаила и у Часни Престо је положио честице моштију Светог Вечикомученика Лазара Косовског.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Љубиша Ђураш, протонемасници Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Митровић, протођакон Иван Гашић и ђакони Стеван Илић и Александар Бабић.

-Вера је да живимо по вери. Веру треба да претварамо у дела, вера без дела је мртва, можемо веровати колико год хоћемо, а ако не живимо по тој вери џаба нам је што проповедамо веру и што мислимо да живимо у вери, вера је без дела мртва, али су и дела без вере мртва, не вреди нам ни дела чинити, ако то не чинимо за Бога и за другога, ништа нам не вреди да и Цркву саградимо ако је не градимо у славу Божију, за спасење дора људскога, а ако је зидамо у славу своју и да се китимо лепим храмовима, ништа то не значи, рекао је Епископ Јован у надахнутој беседи.


Извор: Епархија шумадијска