Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије у Далмацији


Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Исихије боравио је у Епархији далматинској поводом крсне славе Преосвећеног Епископа далматинског Никодима који Светог краља Стефана Дечанског слави као свог заштитника и патрона. Епископу Исихију у част служена је свечана доксологија у манастиру Крки, а Владика далматински Никодим је пожелео добродошлицу ваљевском архијереју. 


”Желим да Вам пожелим добродошлицу и искажем захвалност што сте издвојили време да будете овде са нама, да видите наш живот у Далмацији. Када долазите да нас обиђете ми осећамо да нисмо сами, да нисмо остављени, нити заборављени, како од људи, тако и од Господа. Драго ми је да сте дошли данас, да увеличате овај велики празник, како за мене лично, тако и за моју братију, који са мном годинама прослављају овај, за мене, велики празник” рекао је Епископ Никодим и препустио реч владици Исихију. Владика Исихије срдачно је поздравио све чланове крчког братства, као и све присутне и заблагодарио Епископу Никодиму на његовим топлим речима. 

”Желим од срца да искажем захвалност за добродошлицу у богомспасавану Епархију далматинску, као и у манастир Крку, који је бисер наше Свете Цркве, у коме се вековима узноси молитва Троједином Богу. Нама је увек радост да долазимо овде и да у делу остваримо заједништво са свима вама. Нека Господ подари да се виђамо у хришћанској и братској љубави, како данас, тако и убудуће” рекао је Епископ Исихије. 

На дан празника служена је Света Архијерејска Литургија на којој је двојици Епископа саслуживао Преосвећени Епископ западноевропски Јустин. После Свете Литургије Епископ Јустин је пререзао славски колач и освештао славске дарове, пожелевши дуг живот, добро здравље и молитвено заступништво Светог краља Стефана Дечанског, своме домаћину, саопштила је Епархија западноевропска.


Извор: Епархија ваљевска