Type Here to Get Search Results !

Сабор УПЦ позива председника Зеленског да обустави прогон Цркве и да не забрани Цркву


На седници одржаној 20. децембра 2022. у манастиру Светог Пантелејмона у Кијеву Свети архијерјски сабор Украјинске православне цркве упутио је хитан апел председнику Зеленском, позивајући га да прекине прогон Украјинске православне цркве и да блокира све предлоге закона којим би  се забранила Црква, која је убедљиво највећа верска организација у земљи.


Архијереји, окупљени под председавањем Његовог Блаженства Онуфрија, митрополита кијевског и све Украјине, подсећају председника државе да УПЦ смоји уз украјински народ и да је увек подржавала суверенитет украјинског територијалног интегритета, док непријатељство против Цркве само дели народ. 

Сабор такође оштро осуђује недавно емитовани богохулни телевизијски програм Квартала 95, студија који су основали Зеленски и неки школски другови 2003. године.

„Превазилажење остатака комунистичког система немогуће је ако дозволимо да се његове методе примењују, посебно у правном, јавном и информационом простору. Ни у ком случају не треба да водимо рат против Бога, јер је то пут ка самоуништењу“, истиче Архијерејски сабор.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com