Type Here to Get Search Results !

Архијереј УПЦ: Држава хоће да нам одузме Цркву!


Украјинска држава жели да одузме Цркву верницима, упозорава један од најопроминентнијих архијереја Украјинске православне цркве, али верници морају да се усредсредена молитву, љубав и служење.


Његово Високопреосвештенство митрополит банченски Лонгин обратио се у недељу, 4. децембра 2022, на празник Ваведења Пресвете Богородице, срдачном молбом верницима, позивајући их да не обраћају пажњу на поступке власти и безбедности, већ да сесамо „моле, љубе ближње своје и служе Господу“. Црква је увек била прогањана, приметио је.

„Позивам вас на молитву и љубав. Молитва православне Украјине победиће непријатеља видљивог и невидљивог. Немојте се свађати са људима - то је оно што ђаво ради. Сукоб између Бога и сатане траје хиљадама година, али Христос увек побеђује“, охрабрио је Митрополит.

„Неће нас све побити, јер је Украјина сва православна... Хвала нашој држави што жели да нам узме оно најдрагоценије — Цркву и веру, али ништа неће успети!... Нико не може поразите Бога и Цркву Божју“, проповедао је Његово В исокопреосвештенство. „Ми не напуштамо нашу Цркву, јер Бог нас не напушта“, узвикнуо је он. А само љубав и благост могу победити зло, подсетио је архијереј своју паству.

Он је такође позвао народ да се моли за Његово Блаженство митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија, рекавши: „Он је прави духовни отац који се моли и брине за нашу Украјину“.

Манастир Вазнесења Господњег митрополита Лонгина у западној Украјини сместио је хиљаде избеглица од почетка рата, а већ годинама брине о стотинама сирочади. У манастиру раде и центар за лечење-рехабилитацију и медицински центар.

У својој речи на недавни празник митрополит Лонгин је говорио о својој љубави према Украјини, а такође је снажно изразио своје противљење рату.


За наш портал превод са енглеског приредила:
проф. Сања Симић де Граф, 


Извор: Оrthochristian.com