Type Here to Get Search Results !

Румунски, руски, српски и архијереји ПЦА прославили тријумф Православља у Чикагу


Стотине православних верника из околине Чикага окупило се у недељу увече на Вечерњи служеној поводом Недеље Православља. Вечерња је одслужена у Саборном храму Васкрсења Христовог, а служили су је архиепископ чикашки Данило (Православна Црква у Америци), митрополит амерички и канадски Николај (Румунска црква), архиепископ чикашки Петар (Руска православна загранична црква), епископ Лонгин новограчаничко-средњозападноамерички, и владика Сава, умировљени архијереј славонски (српски), саопштава Епархија чикашка ПЦА.


Како је јавила Румунска православна митрополија, архијерејима се придружило 40 свештеника и ђакона и више од 500 верника. На богослужењује појао Свеправославни хор Великог Чикага.

Архиепископ Данило је био позван да одржи проповед на богослужењу и говорио је о јединству Цркве. Следећег дана он је руководио и семинаром за православно свештенство из Великог Чикага у српској саборној цркви, где се разговарало о свештенству.

Епархија Православне цркве у Америци (ПЦА) саопштава:

Архиепископ је поучио да је Христос установио службу  свештенства и како свештеник треба да буде икона Христова. „На икони Тајне вечере видимо Светог Јована Богослова како је наслонио своју главу на прса нашег Спаситеља, а тај тренутак његовог прислањања главе на срце нашег Господа указује на духовно порекло свештенства. На шта смо позвани као свештеници? Да се ослонимо на Господа и да почивамо на Њему“.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com