Type Here to Get Search Results !

Епископ Силуан: Да живимо по јеванђелској вери


У другу недељу Великог поста - Недељу пачисту, Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је свету архијерејску Литургију уз саслужење свештенства и свештеномонаштва из Канбере и Сиднеја у храму Светога Саве на Фареру, Канбера.


Прислуживали су овом приликом ипођакони и чтеци из Канбере, Сиднеја и Вулонгонга. Поред бројних парохијана, Светој литургији је присуствовао и Амбасадор Републике Србије, Господин Раде Стефановић. Хор Црквене општине је својим умилним певањем допринео лепоти богослужења. На крају Литургије, Епископ се обратио поучном беседом, говорећи на тему Јеванђелске вере.

После свете литургије послужена је трпеза љубави коју су вредне сестре КСС припремиле.

На ручку су се најпре обратили парох, протонамесник Бранко Василић, који је изразио своју радост и упутио Владики захвалност за архипастирску посету, за љубав, молитве и бригу о својој пастви. Након тога свима се бираним речима обратио Његова Екселенција Г. Раде Стефановић - Амбасадор Републике Србије, истакнувши значај заједничарења и удруженог рада на добро заједнице. Епископ се на крају обратио, заблагодаривши на љубави и молитвеној подршци, као и на прегалаштву свештеника, одбора и свих који се труде на унапређењу ове Црквене општине, заједнице. Епископ се затим осврнуо на изазове са којима се данас Православље сусреће, истакнувши да је потребно истрајавати на вредностима Јеванђелским, Православним.


Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска