Type Here to Get Search Results !

Кардинал Паролин у Словенији: Преносите веру на данашње нараштаје

Државни секретар Ватикана, кардинал Пјетро Паролин, позвао је Католичку цркву у Словенији да преноси хришћанску веру на данашње нараштаје. 


Суочени са „растуреним друштвом које није у стању да живи као браћа и сестре“, постојањем „немерљиве патње“ и „широко распрострањеног немира“, Јеванђеље је светло које не треба ускратити људима, рекао је Паролин на недељној служби у копарској катедрали. Шеф ватиканске дипломатије учествовао је током викенда на међународном и међурелигијском форуму за дијалог за мир на Балкану у јадранском лучком граду Копру.

Паролин је на празник првог епископа копарског Светог Назарија одао поштовање „дубоким хришћанским коренима“ Словеније. Мала земља је дала много мисионара Цркви. Кардинал државни секретар је изричито споменуо бискупа мисионара Фредерика Барагу (1797-1868), који је радио са староседелачким народима Северне Америке, Игњатија Кноблахара (1819-1858), који је мисионарио у Африци, часну сестру Ксаверију Пирц (1897-1987), која је мисионарила на Тајланду, и Јанеза Јанеа (1913-1990), који је деловао као лекар у Кини и Тајланду, - као примере „живости и плодности“ словеначке цркве.

Паролин је навео да је "храбра" ангажованост многих свештеника и ангажованих лаика очувању словеначког идентитета такође драгоцена у историји земље.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at