Type Here to Get Search Results !

Хор Преподобне мати Ангелине у посети Епархији бачкој


У недељу 31. јула / 13. августа 2023. године, чланови хора Преподобне мати Ангелине из Никшића, после свете архијерејске Литургије у Саборном храму у Сремским Карловцима, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. др Иринеја, походили су светиње Епархије бачке. 


Предвођени проф. Аном Бојић и катихетом Браниславом Илићем, чланови наведеног никшићког хора посетили су свештену Светоархангелску обитељ у Ковиљу. О историјату и значају манастира у Ковиљу драге госте упознао је јерођакон Козма, који их је потом повео у обилазак комплетног манастирског комплекса и упознао их са монашким животом и подвигом у овој древној светињи.  

Манастир Васкрсења Христова на Сунчаном брегу надомак Новог Сада, оставио је велики утисак на поклонике из Никшића. Чланови хора су имали благослов и прилику да посете саборни манастирски храм Васкрсења Христова, као и параклис посвећен Рођењу Пресвете Богородице. Поред тога, имали су прилику да се упознају са израдом мозаика који се израђују у манастирској радионици.  

У послеподневним часовима стигли су у Нови Сад, посетили новосадски Саборни Светогеоргијевски храм и поклонили се моштима новопросијавших светитеља - Светог Иринеја епископа бачког, исповедника вере и Светих мученика бачких.

У оквиру своје посете Новом Саду, чланови никшићког хора Преподобне мати Ангелине имали су јединствену прилику да посете зграду Скупштине АПВ, где их је срдачно дочекао и у посету примио г. Мирослав Илић, помоћник Покрајинског секретара за културу, информисање и односе са верским заједницама. 

Пријатне вечерње сате провели су у Новом Саду у дружењу и сумирању утисака са дводневног молитвеног путовања кроз које се пројавила сила љубави и снага братољубља. 


Бранислав Илић, катихета 

   









* * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора.