Type Here to Get Search Results !

Архијереји Маланкарске цркве позвали на хитно ослобађање митрополита тулчинског и братславског Јонатана


Изјаву подршке митрополиту тулчинском и братславском Јонатану дали су чланови Светог синода Маланкарске цркве: сапредседавајући Радне групе за координацију билатералних односа Руске православне цркве и Маланкарске цркве, митрополит њујоршки Захарије Мар Николовос и митрополит Епархије британске, европске и афричке Авраам Мар Стефанос.


„Апсолутни шок за нас је била вест о изреченој пресуди митрополиту Руске православне цркве Јонатану. Остарели и поштовани јерарх, који је читавог живота стајао на стражи праве вере, сада је лишен могућности да служи свом народу. С надом се надамо да ће организације за људска права и све хришћанске Цркве подићи свој глас како би све оптужбе против митрополита које су изнеле надлежне власти биле одбачене.

Помолимо се и да се власти, које оваквим неправедним мерама задиру у живот Цркве, убудуће уздрже од такве суровости“, поручили су епископи Маланкарске цркве.

Саопштење је донето на састанку индијских архијереја са митрополитом смоленским и дорогобушким Исидором 31. августа 2023. године у Смоленску и објављено на сајтовима Маланкарске цркве. На састанку је учествовао и јеромонах Стефан (Игумнов), секретар у Одељењу за спољне црквене везе за међухришћанске односе.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru