Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Христос је неуке рибаре учинио ловцима људи


У недељу 18. по духовима 8. октобра, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Краљеву. 

Његовом Преосвештенству саслуживали су старешина храма протојереј Радоја Сандо, протојереји ставрофори Мирослав Јаковљевић и Ненад Илић, протојереји Александар Јевтић и Новица Благојевић, ђакони Стефан Симић и Стефан Милошевски.  Певницу је предводио протопсалт Иван Трајковић, док је хор наступао под диригентском палицом проф. Драгане Манојловић.

У храму препуном људи, Владика је у складу са данашњим Јеванђељем беседио о чудесном риболову на Галилејском језеру. Светлост Божја јесте оно што покрива наше слабости, само онда када приступимо Господу са покајањем и осећајем ништавности, попут апостола Петра. Христос је неуке рибаре учинио ловцима људи. Црква Христова ,,лови људе“, као што су некада апостоли ловили рибу, и припрема их за Царство Небеско. Грешни постају светитељи, разбојници постају милосрдни и пуни љубави. А која је то сила? Та сила је Љубав Христова,  истакао је Владика.


Извор: Епархија жичка