Type Here to Get Search Results !

Служен годишњи помен протођакону Владимиру Јарамазу (1980-2023)


Након Свете литургије у цркви Светих апостола Петра и Павла у Никшићу, данас је служен годишњи помен протођакону Владимиру Јарамазу. Чинодејствовало је свештенство Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

* * *

У спомен на протођакона Владимира Јарамаза (1980-2023)


Звучни запис беседе


Бесједио је протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, архијерејски намјесник херцегновски, који је рекао да су лик и братска и искрена љубав протођакона Владимира увијек присутни и толико јаки да се истрже из мисли и сјећања да је он прешао у онај бољи и благословени свијет.

“И да славиш Божић ове године у Царству небескоме, учествујући у светајни рождества Христовога, Онога кога си у срцу носио, коме си вјерно служио и кога си читавим својим животом свједочио свим људима – твојим осмијехом, твојом радошћу, твојом пјесмом, твојом службом лијепом и благословеном. Главни утисак свих нас, брате Владо, је да много фалиш. Фалиш нам на службама, фали нам твоје великољепије које си произносио Богу и због тога су Службе биле толико торжествене, лијепе и благословене”, рекао је он.

Додао је да је сигуран да се и Митрополит Амфилохије у Царству небеском данас дичи са протођаконом Владимиром.

“Да сте заједно служили Божићну литургију. И као што си знао да га орадујеш у овоме животу пјевајући му многољетствије на Божић, када се и он родио, да си то сигурно и у Царству небеском учинио због чега си му радост и тамо учинио. А срео си се сигурно и са нашим оцем Лазаром, од кога си примио првине вјере и љубави, и са Светим Василијем, са многима и многима са којима смо се и ми сретали и на које смо се угледали”, казао је о. Обрен Јовановић.

Годишњи помен протођакону Владимиру Јарамазу 

Извор: Митрополија црногорско-приморска