Type Here to Get Search Results !

Архимандрит Иларион у посети Подгорици


Високопреподобни архимандрит Иларион (Лупуловић), игуман манаситра Драганац на Косову и Метохији, боравио је у посети главном граду Црне Горе, у оквиру које је у Саборном храму Христовог Васкрсења одржао предавање и служио Литургију.


У сриједу, 28. децембра 2016. године, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, одржано је још једно предавање у циклусу предавања која се одржавају током Васкршњег поста, а која су организована од стране братства Саборног храма у Подгорици.
Овога пута предавач је био игуман манастира Драганац на Косову – архимандрит Иларион (Лупуловић).

Он је одржао предавање на тему : „О младости“.

Пред бројним аудиторијумом уводну ријеч узео је дипл. правник, вјероучитељ и новинар „Радио Светигора“ – Павле Божовић, који је пожелио топлу добродошлицу архимандриту Илариону, а након тога је предавач узео ријеч, па је тиме и отпочело предавање.
Ово предавање – сама тема, баш као и посјета уваженог госта –  Архимандрита Илариона, изазвали су велико интересовање хришћанске заједнице у Подгорици, стога је крипта била испуњена до последњег мјеста.

Архимандрит Иларион је овом посјетом затворио циклус духовних вечери / предавањâ у Саборном храму у склопу Божићног поста.