Type Here to Get Search Results !

Светосавска академија у Зајечару


Светосавском духовном академијом почело је обележавање прославе Светога Саве у Зајечару, 26. јануара 2017. године, уочи празника посвећеног нашем најзначајнијем светитељу и просветитељу. Академија је  одржана у Позоришту „Зоран Радмиловић“, учествовањем ученика основних и средњих школа Града Зајечара.


Поздравном беседом обратио се Преосвећени владика тимочки г. Иларион који је, поздравивши присутне и захваливши свим учесницима, говорио о личности Светога Саве, сина царскога рода и светитеља кроз кога је просијао Христов лик, да светли нашем роду у вечности.
Кроз рецитаторске и музичко – сценске приказе оживео је лик и дело Светитеља Саве, подсећајући присутне на његов немерљив значај у историји српске Цркве и државе.

Овој духовној вечери присуствовали су начелник Зајечарског Управног округа г. Владан Пауновић и председник Скупштине Града г. Стефан Занков.
Програм је завршен доделом награда и диплома најбољим ученицима и наставницима свих зајечарских школа, које је уручио протојереј Игор Ивковић, архијерејски намесник зајечарски.