Type Here to Get Search Results !

Торжествена прослава слава парохије Светог Луке у Вићенци


Свечаним евхаристијским сабрањем у Вићенци 29. октобра 2017. године прослављена слава парохије Свотог апостола Луке.
У навечерје празника, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је вечерње са петохлебницом уз саслуживање више свештеника и ђакона. Певницу је предводио Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј у присуству Епископа пакрачко-славонског г. Јована, протођакона Милана Томашевића из Епархије славонске, ђакона Миљана Антића из Беча и г. Павла Аничића из Дизелдорфа.

На велику духовну радост верника из Вићенце, владика Јован је даривао делић моштију Светих јасеновачких новомученика које су присутни након вечерњег богослужења са страхопоштовањем целивали.

Сутрадан, свету архијерејску Литургију служио је Епископ крушевачки г. Давид уз саслуживање епископа г. Јована и г. Андреја, протојереја-ставрофора Слободана Лалића из Загреба, протојереја Данила Радмиловића из Дизелдорфа, јереја Далибора Ђукића, протођакона Милана Томашевића из Пакраца и Андрије Јелића из Крушевца, као и ђакона Миљана Антића из Беча.

Светој тајни причешћа приступило је мноштво верника. Након благосиљања славског колача, владика Давид се обратио верном народу изразивши радост и благодарност због учествовања у празничном сабрању. Кумови овогодишњег славља били су г. Милорад и гђа Смиљка Антонијевић. По завршетку службе, присутне госте поздравили су владика Андреј и надлежни парох јереј Далибор Ђукић, који је присутним архијерејима у име парохијана уручио епископске панагије.

Као и сваке године, трудом парохијана приређена је трпеза љубави на којој су угошћени сви учесници празничног сабрањa међу којима је, по први пут, био и заменик градоначелника Вићенце г. Јакопо Булгарини. У културно-уметничком делу програма наступили су чланови КУД Слога из Вићенце, као и гости из Дизелдорфа.