Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил освештао храм Блажене Матроне Московске


У недељу 26. августа 2018. г.  патријарх Кирил је обавио чин великог освећења новоподигнутог храма Блажене Матроне Московске у предрграђу Димитровски града Москве.Централни престо храма посвећен је у част Блажене Матроне Московске, а доњи у част Светог праведног Јована Кронштатског.

У богослужењу су учествовали свршени богослови Хабаровске духовне семинарије из Народне Републике Кореје. Богослужењу су присуствовали и председник Православног комитета Северне Кореје Ким Чи Сон и високи градски функционери Москве. Певао је хор при овоме храму. 

Патријарх је рукоположио ђакона Владимира Тжана, дипломираног богослова Хабаровске духовне академије, при чему је Патријарх казао да је отац Владимир дошао са групом младих из НР Кореје која је завршила Хабаровску духовну семинарију. Он је подсетио да је раније рукоположио двојицу клирика за Северну Кореју. „Желим В ам, оче Владимире, помоћ Божију да као православни свештеник проносиш светлост Христове истине Вашем народу, делећи с њим радост и тугу, помажући људима и да својим животом и проповеђу пројављујете у своме срцу Христа.“ Он је пожелео и другим дипломираним богословима Божју помоћ у учвршћењу православне вере на корејској земљи и замолио их да пренесу његове поздраве председнику господину Ким Чен Ину, желећи му помоћ Божју у развијању свих страна живота корејског народа.