Type Here to Get Search Results !

Нова песма музичког састава "Катера" - Расти земљо


Музички састав при храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву, група Катера, припремио је нову песму под називом "Расти земљо". Композицију чију су музику радили јереј Видак Вујадиновић и Пеђа Харт (који је радио и аранжман) слушаоци радија Глас Православне Епархије нишке могли су премијерно да чују у јутарњем програму у понедељак 10. децембра. Песму "Расти земљо" изводе чланови музичког састава "Катера" Јелена Батак, Јована Бојанић, Сара Марић, јереј Видак Вујадиновић, Пеђа Харт и Лука Новосел. Спот је постављен на Јутјубу, а помоћ за израду спота пружила је управа комплекса Источник као и Старе Православне Цркве на Башчаршији. Господин Горан Врачар који је написао текст ове песме био је наш саговорник.






Музички састав  Катера је основан 05. јула 2016. године  при храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву. Творци састава су јереј Видак Вујадиновић, професор црквене музике, свештеник при истоименом храну, и Пеђа Харт, асистент на Музичкој академији, универзитета у Источном Сарајеву.

Српска православна црква у Источном Сарајеву као једна јединица у саставу и организацији Српске Православне Цркве настоји да на овај начин окупи омладину у своје окриље како би могла слободно и са пуном снагом да зрачи изворну, здраву и препорађајућу моралну енергију из свог духовног језгра.

Музички састав Катера његује Српску музику из свих крајева српских земаља и као такви чувају свој идентитет на овим просторима. Својом духовном енергијом и искуством на овај начин Црква обогаћује и оплемењује организам модерног друштва и за циљ има укључивање младе популације у свакодневицу, кроз умјетност и културу, одвајајучи их на тај начин од порока, изазова дроге и криминала као и других пошасти модерног доба. Њихово пуно ангажовање и младалачка енергија као и ентузијазам требају бити усмјерени ка изградњи Српског духовног и културног наслијеђа и Српске заједнице у Републици Српској, Босни и Херцеговини.

Музички састав чине следећи чланови:

јереј Видак Вујадиновић – (вокал, перкусије, музика)
Пеђа Харт – (гитара, аранжман, вокал)
Лука Новосел – (хармоника)
Јована Бојанић – (вокал)
Јелена Батак – (вокал)

Сара Марић – (вокал)




Извор: Радио Глас