Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Живот је као море искушења, али уколико живимо у литургијској заједници бићемо испуњени благодаћу Светога Духа

У Недељу 33. по Духовима, 24. јануара 2021. године, када Црква слави Преподобног Теодосија Великог и Преподобног Михаила, Евхаристијским сабрањем у Светоуспенском манастиру у Даљ Планини началствовао је Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим.


Епископу Херувиму саслуживали су архимандрит Мирон (Вучићевић), настојатељ манастира, протојереј-ставрофор Јован Клајић, парох у пензији и ђакон Војислав Николић, ђакон при дворској капели Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

Епископ Херувим је беседио по одслуженој Литургији:

-У име Оца и Сина и Светога Духа!

Драга браћо и сестре, нека вам је на здравље и спасење Света Литургија која нас је сабрала у заједницу љубави, мира и радости! Нека на вама и вашим најмилијима буде благослов Свете Литургије и нека би Господ дао да се у нашем животу увек руководимо тим благословом. Живот је као море искушења, али уколико живимо у литургијској заједници бићемо испуњени благодаћу Светога Духа, бићемо благословена заједница, народ који иде ка луци вечнога живота. Кроз Свету Литургију упловили смо у луку вечнога живота. У Светој Литургији нам се открива тајна нашега спасења и можемо да окусимо све оно што се испунило да би род људски добио спасење.

Света Литургија васпитава нас педагогијом вечног живота и учи нас да у свему видимо љубав, милост и радост Господњу. Живећи у благословеној заједници љубави, осећајући на Литургији радост сусрета Господом бићемо свесни вредности сусрета и са ближњима који су поред нас.

Нека би Господ дао да се испунимо радошћу и миром, благословеним даровима Светога Духа! Амин.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска