Type Here to Get Search Results !

Филм о светом Нектарију приказан у Москви


Дугоочекивани филм Божји човек, о светом Нектарију Чудотворцу, имао је међународну премијеру у Москви на Цвети 25. априла 2021. године.


Филм је приказан у оквиру главне конкуренције 43. Московског међународног филмског фестивала. Филм су представили сценариста и редитељка Јелена Поповић и популарни руски глумац Александар Петров, који глуми блиског помоћника Светог Архијереја.

Н а прикау је  Петров истакао да је био задивљен светитељевим животом и пресрећан што игра улогу тако блиску светом Нектарију. И сама гђа Поповић је била одушевљена  снимањем филма. 

Петров је о догађају написао на Инстаграму:

... Ово је мој први филм на енглеском и веома сам срећан и поносан  што сам радила на њему ... Хвала целој филмској екипи и међународном кастингу! Филм има пуно сјајних глумачких остварења, предвођених главним јунаком Арисом Серветалисом и гостујућом звездом Микијем Руркеом. И морам да кажем да Микијев наступ нема везе са комерцијалном компонентом филма. То није циљ. Оно што одликује редитељку и сценаристкињу Јелену Поповић дубље је и занимљивије од тога. Јелена је рођена у Србији, 19 година живела је у Америци, али пошто се упознала са житијем светог Нектарија, написала је сценарио и остала да живи у Грчкој. Чиста, искрена, дубока и талентована особа. Врло брзо ћу објавити датум приказивања филма у руским позориштима!

Човек Божји биће приказан и на Филмском фестивалу у Фениксу који се одржава од 12. до 22. августа.

Човек Божји је продукција  Simeon Entertainment-а у сарадњи са манастиром Ватопедом на Светој Гори и грчким институтом Светог Максима. 


Извор: https://orthochristian.com/139002.html

(са енглеског превела Сања Симић де Граф, проф.)