Type Here to Get Search Results !

Председник Србије одликован Орденом Преподобног Прохора Пчињског

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној академији поводом обележавања 950 година манастира Свети Прохор Пчињски и 700 година од упокојења краља Милутина, који је обновио манастир. Током свечаности, епископ врањски г. Пахомије уручио је председнику Србије Орден Преподобног Прохора Пчињског за општи допринос и покровитељство над обележавањем годишњице манастира.

Обележавање јубилеја почело је литургијом коју је служио Његова светост патријарх српски г. Порфирије уз саслужење архиепископа Српске православне цркве и у присуству великог броја верника.

Председник Вучић је захвалио на ордену и додао да је то за њега сада обавеза више, поготово у тешким временима која нам предстоје.

„Упркос тешким временима и силним притисцима, борићемо се за Србију и увек ћемо бити само слуге свога народа и своје државе“, поручио је председник Вучић, обраћајући се на свечаној академији пред окупљеним грађанима и бројним високим званицама и истакао да је грађанима било најбоље када „српска држава и српска црква заједно расту“.


Извор: Рredsednik.rs