Type Here to Get Search Results !

Историчар Милош Ковић у емисији "Од четвртка до четвртка": Светосавски и косовски завет су наслеђе митрополита Амфилохија

Гост новог издања емисије "Од четвртка до четвртка" на Спутњику, био је историчар Милош Ковић. Гостујући у емисији аутора Наташе Милосављевић, између осталог, Ковић се осврнуо на препород и васкрсење Цркве и народа у Црној Гори, нагласивши да је то плод молитава и пастирске бриге блажене успомене митрополита црногорско-приморског Амфилохија.


Светосавски и косовски завет су наслеђе митрополита Амфилохија. Тај завет је опредељење за Царство небеско и спремност да се живи за праве вредности, за љубав, доброту, родољубље, то је пут и правац који су и пре митрополита Амфилохија зацртали његови велики претходници, истакао је историчар Милош Ковић. 

Настављајући причу о митрополиту Амфилохију, Ковић је нагласио да је овај знаменити јерарх био обновитељ православља. Црквени живот у Митрополији црногорско-приморској је процветао благодарћи почившем митрополиту, а главно његово наслеђе су литије. 


Извор: Ризница литургијског богословља и живота

Рубрика